vineri, 6 februarie 2009
Tarte cu mere si fundite foitaj
Ingrediente:
Pt umplutura mere:
2 mere,medii,decojite,feliate subtire
2 Linguri zahar brun
2 lingurite miere
2 Linguri unt
1 praf mare,sare
1/2 scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1/4 pudra ghimbir
Incalzesti untul pui zaharul,mierea,sarea.Cand zaharul s-a dizolvat,adaugi feliile mere,lasi sa se inmoaie,acum adaugi scortisoara,nucsoara,ghimbirul,amesteci bine,umplutura ar trebui sa fie uscata cand e gata,lasi la racit.
Asamblare tarta:
Intinzi foitajul intr-un dreptunghi lung si tai dreptunghiuri de 10/7,5cm.Tai fiecare dreptunghi in 1/2.La una din acestea decupezi un dreptunghi mic din centru(obtii o rama)care o presezi peste celalalt sa se lipeasca.
In mijlocul golului pui umplutura,repeti cu celelalte.
Coci la 220*C,cca 20 min,pana sunt maro aurii.Servesti cat sunt calde/reci.
Patratele mici pe care le scoti le rasucesti ca niste fundite le coci la 190*C,15 min,pana se rumenesc.Le lasi simple sau presari fulgi chilli,ierburi,piper,etc. inainte de a le coace.
Reteta aici:
Apple Tartlets and Rough Puff Pastry Twists
http://mydiversekitchen.blogspot.com/2008/08/apple-tartlets-and-rough-puff-pastry.html
Etichete:
Condimente,
Desert,
februarie 2009,
ghimbir,
mere,
miere,
nucsoara,
scortisoara,
Tarta,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu