duminică, 8 februarie 2009
Lasagna cu stir/amaranth salbatic
Ingrediente:
12 foi lasagna(ondulate)
450 g ricotta
Umplutura de branza:
420 g ricotta
1/2 cana patrunjel tocat(in robot)
2 oua mici/1 ou mare
Umplutura de stir:
4 cani stir gatit (cca 3584 g proaspat)
1/3 cana unt
1/3 cana faina
1 lingurita sare
3 cani lapte
1/2 cana ceapa tocata
Pregatire:
1.Fierbi foile lasagna pana se inmoaie,scurgi si le pui in apa rece.
2.Oparesti stirul 5 min in apa fiarta,scurgi.
3.Razi mozzarella,lasi deoparte.
4.Pregatesti umplutura ricotta in alt bol,lasi deoparte.
5.Faci umplutura de stir:topesti untul in tigaie la foc mediu,sotezi scurt ceapa,adaugi faina,omogenizezi.Adaugi laptele si sarea.Amesteci pana se omogenizeaza,adaugi stirul,gatesti la foc mediu,amestecand constant,pana se ingroasa.
6.Pui 1/2 cana umplutura stir pe fundul formei adanci de 22/33 cm.
7.Pui 3 foi lasagna,una langa alta in partea de jos a formei.
8.Intinzi 1/3 din umplutura ricotta,apoi 1/3 din umplutura de stir,apoi 1/3 din mozzarella.
9.Repeti de 2 sau mai multe ori,pastrezi 1/2 cana mozzarella si 1/2 cana umplutura de stir,pt deasupra.
10.Intinzi umplutura si presari branza deasupra foii,acoperi cu folie si coci 45 min la 175*C.
Reteta aici:
Wild Amaranth Lasagna
http://www.prodigalgardens.info/Wild%20Amaranth%20Recipes.htm#Wild%20Amaranth%20Quiche
Etichete:
amaranth/stir,
branza,
Condimente,
februarie 2009,
Mancare,
Paste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu