duminică, 8 februarie 2009

Pui cu legume si 5 condimente



Timp pragatire:20 min.
Timp gatit: 15 min.

Ingrediente 4 portii:

700 g piept pui,feliat fin
1 lingurita coaja lime rasa fin
2 Linguri suc lime
2 catei usturoi,pisati
2 lingurite ghimbir ras
1 lingurita 5 condimente/five-spice*
60 ml sos soia
2 Linguri ulei alune
250 g varza china,fasii
120 g muguri fasole,taiati

Pregatire:

1.Combini puiul,coaja rasa,sucul,ghimbirul si 1 lingura sos soia in bol mare;refrigerezi 3 ore/pana folosesti.Se poate face cu 1 zi inainte de aceasta etapa sau congela pana la 3 luni.
2.Incalzesti 1/2 din ulei intr-un wok/tigaie mare.Prajesti puiul in loturi pana se rumeneste si e gatit bine,destul.
3.Incalzesti uleiul ramas in wok,prajesti varza,mugurii fasole,ceapa pana varza e doar vestejita.
4.Repui amestecul de pui in wok cu coriandru si restul de sos,prajesti/stir-fry agiti sa se combine cu legumele.Servesti cu orez prajit/taitei.


5 condimente/five-spice*

contine:piper negru,cuisoare,scortisoara,seminte fenicul,anason stelat


Reteta aici:

Five Spice Chicken

http://www.yaubros.co.uk/recipefivespicechicken.htm

Niciun comentariu: