duminică, 8 februarie 2009
Pui cu legume si 5 condimente
Timp pragatire:20 min.
Timp gatit: 15 min.
Ingrediente 4 portii:
700 g piept pui,feliat fin
1 lingurita coaja lime rasa fin
2 Linguri suc lime
2 catei usturoi,pisati
2 lingurite ghimbir ras
1 lingurita 5 condimente/five-spice*
60 ml sos soia
2 Linguri ulei alune
250 g varza china,fasii
120 g muguri fasole,taiati
Pregatire:
1.Combini puiul,coaja rasa,sucul,ghimbirul si 1 lingura sos soia in bol mare;refrigerezi 3 ore/pana folosesti.Se poate face cu 1 zi inainte de aceasta etapa sau congela pana la 3 luni.
2.Incalzesti 1/2 din ulei intr-un wok/tigaie mare.Prajesti puiul in loturi pana se rumeneste si e gatit bine,destul.
3.Incalzesti uleiul ramas in wok,prajesti varza,mugurii fasole,ceapa pana varza e doar vestejita.
4.Repui amestecul de pui in wok cu coriandru si restul de sos,prajesti/stir-fry agiti sa se combine cu legumele.Servesti cu orez prajit/taitei.
5 condimente/five-spice*
contine:piper negru,cuisoare,scortisoara,seminte fenicul,anason stelat
Reteta aici:
Five Spice Chicken
http://www.yaubros.co.uk/recipefivespicechicken.htm
Etichete:
anason,
Condimente,
cuisoare,
februarie 2009,
ghimbir,
lime,
Mancare,
muguri fasole,
Pui,
scortisoara,
seminte,
seminte fenicul,
sos soia,
usturoi,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu