miercuri, 11 februarie 2009

Placinta cu spanac si oua




Ingrediente:

1 portie aluat pt tarte

1 ceapa rosie mare,fin feliata
250 g frunze spanac,spalate si uscate
3 oua
sare si piper proaspat macinat
nucsoara,dupa gust
parmezan ras,dupa gust
seminte mac pt presarat

Pregatire:

A folosit o tava dreptunghiulara de 1/12/34 cm,poti face orice forma doresti.
A impartit aluatul in bucati de 2/3 si 1/3,bucata mare pt baza iar cea mica pt deasupra.
Incalzesti putin ulei in tigaie la foc mic sotezi ceapa feliata fin,pana incepe sa se coloreze,iei de pe foc si lasi sa prinda culoare aurie,adaugi frunzele spanac,amesteci,le lasi sa se vestejeasca putin si sa se inmoaie apoi maresti focul si elimini excesul de apa,amestecul nu trebuie sa fie umed.Asezonezi cu sare,piper,lasi la racit.Cand e rece,asezonezi cu nucsoara si parmezan dupa gust.Intinzi amestecul peste foaie in tava,nu-l presezi,pt a avea un aspect frumos ouale.
A folosit 3 oua mari,daca ai mai mici,pui 1-2 mai mult.Nr. variaza in functie de forma aleasa.Creezi cateva spatii superficiale in umplutura si spargi chiar deasupra lor ouale.
Folosind lapte pt uns,ungi marginile aluatului de la baza,il pui pe cel pt acoperit,presezi marginile ,tai excesul aluat,ungi deasupra si presari seminte mac.Faci deasupra cateva gauri/intepi cu cutitul,sa iasa aburul si ca placinta sa nu iasa pe margini.
Coci in cuptorul preancalzit la 180*C,cca 40 min,pana e maro-aurie.Daca simti ca aluatul se rumeneste prea repede,scazi temp la 160*C.Lasi placinta sa se raceasca putin in tava inainte sa o scoti pe un gratar sarma.
Poti servi calda sau rece la un picnic.


Reteta aici:

Spinach and Egg Pie

http://cookalmostanything.blogspot.com/2007/02/wtsim2.html

Niciun comentariu: