joi, 5 februarie 2009
Paine cu malai a la italiana-la microunde
Ingrediente pt forma 30 cm diametru:
225 g faina obisnuita
150 g malai
250 ml lapte batut
115 ml rosii,rase(la cutie)
3 oua medii
2 lingurite praf copt
50 g unt nesarat(+pt uns forma)
2 duzini masline verzi,tocate
1 1/2 Lingura arpagic,tocat(1 Lingura pt aluat si 1/2 Lingura pt decor)
2 Linguri ceapa verde uscata,rasa
3 1/2 Linguri fulgi patrunjel
1/2 lingurita sare/dupa gust
1 Lingura branza rasa,la alegere
Pregatire:
Amesteci impreuna:faina,malaiul,ceapa uscata,fulgii patrunjel,sare,praf copt.Lasi deoparte.
Bati ouale in bol adanc.
Topesti untul 20 secunde la 750W,adaugi ouale,amesteci.
Torni laptele si rosiile in bol,amesteci.
Adaugi maslinele,1 lingura arpagic tocat,amesteci repede.
Torni peste ingred. uscate,amesteci sa se combine.
Captusesti forma cu hartie lasi sa treaca de margini,te ajuta cand o scoti din forma si o pui pe gratar ,ungi hartia cu unt,torni aluatul,intinzi uniform.
Dai la microunde 16 min la 650 W/pana scobitoarea inserata in centru iese curata.Presari branza,repui in cuptor si lasi 1 min,cu usa inchisa dar cuptorul oprit,pt a se topi branza.
Scoti pe gratar si lasi cateva min.Decorezi cu restul de arpagic,servesti.
Reteta aici:
Cornbread Italiana
http://culinarty.sapiensworks.com/articles/cornbread-italiana/
Etichete:
Aperitiv,
branza,
Condimente,
februarie 2009,
malai,
masline,
Paine,
rosii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu