joi, 5 februarie 2009

Ficat pui Adobo



Ingrediente:

1Kg ficat pui,pipote si inimi,curatate,taiate
1 ceapa,feliata
3 catei usturoi
1 Lingura suc kalamansi(inlocuiesti cu suc lamaie)
2 Linguri ketchup picant
3 Linguri sos soia
1 lingurita zahar
sare
piper
ulei

Pregatire:

Intr-un bol pui sucul lamaie,sos soia,ketchup-ul,zahar,sare,piper,amesteci bine.Pui maruntaiele(sau numai ficat) taiate si lasi 1 ora.In tigaie pui ulei apoi prajesti maruntaiele,nu pui marinate.Le prajesti la foc mic pana sunt maro-aurii pe toate partile.Adaugi ceapa si usturoiul tocat.Amesteci si torni marinata amestecata cu 1 pahar apa,fierbi la foc mic,pana se ingroasa sosul.Poti adauga ardei iute sa fie picanta.Servesti cu orez la abur!

Reteta aici:

Chicken Liver Adobo

http://www.filipinofoodstore.com/recipes/chicken-liver-adobo.html

Niciun comentariu: