joi, 5 februarie 2009
Placintele cu dovleac si sos susan
Ingrediente:
1 pachet piure dovleac congelat,dezghetat si scurs excesul de lichid(marimea cam cat e un pachet mic spanac/450g)
1/2 cana +2 Linguri sos soia
3 Linguri zahar brun
1/4 lingurita sare
2 salote/cepe sau praz,tocate
1 lingurita praf ghimbir
1/4 lingurita seminte susan
1 Lingura miere
40 foi placinta,decongelate
ulei pt prajit
Pregatire:
1.Pui dovleacul,ceapa,2 linguri sos soia,zaharul brun,sarea,ghimbirul in bol,amesteci bine.Amesteci impreuna:semintele susan,1/4 cana apa,miere,restul se 1/2 cana sos soia in bol.Lasi deoparte.
2.Pui 1 lingura rasa cu umplutura in centrul fiecarei foi,ungi marginile cu apa,formezi 1 triunghi,apesi sa sigilezi,pui pe hartia copt,congelezi pana sunt tari cca 10-15 min.
3.Incalzesti cca 5 cm ulei in tigaie mare teflon,la foc mediu,pana se incalzeste bine,pui 10 triunghiuri,le prajesti pana sunt maro-aurii,le intorci,prajesti pana sunt aurii.Le scoti pe farfuria servire,le acoperi cu folie sa le tii calde.repeti cu restul triunghiurilor.Sevesti cu sos.
Reteta aici:
Butternut Squash Wantons With Sesame Dipping Sauce
http://chefmichele.blogspot.com/2006/02/butternut-squash-wantons-with-sesame.html
Etichete:
Aperitiv,
Condimente,
dovleac,
februarie 2009,
foi placinta,
ghimbir,
miere,
praz,
sos soia,
susan
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu