joi, 5 februarie 2009
Biscuiti cu crema castane
Ingrediente:
1 1/2 cana faina obisnuita + pt supraf. lucru
1/2 lingurita sare
3/4 cana unt nesarat,moale
3/4 cana zahar pudra
1 ou mare
Pt Umplutura:
1/4 cana unt nesarat,moale
2/3 cana zahar pudra
1 praf sare
2 Linguri crema castane
Pt. Glazura;
6 ciocolate demidulci,tocate
Pregatire:
1.Pt biscuiti:cerni faina,sarea in bol mediu,lasi deoparte.In bolul mixerului pui untul,bati la mediu-mare pana se umfla,cca 2 min.Pui zaharul,bati sa se omogenizeze,pui ouale,reduci viteza la mic,adaugi amestecul faina amesteci pana se combina doar.Infoliezi,refrigerezi pana se intareste,cca 2 ore.
2.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Intinzi foaia pe supraf.usor infainata,de cca 0,3 cm.Tai rondele de 4 cm.Cu paleta le transferi pe hartie copt,lasi 2,5 cm intre ele.
3.Coci biscuitii,intorci tava la 1/2 timpului de copt,pana marginile sunt aurii cca 12 min.Transferi pe gratar sarma,cu ajutorul paletei/spatula,lasi sa se raceasca complet.
4.Faci umplutura:Freci untul spuma la vit. medie cca 3 min.Adaugi zaharul,sarea,crema castane,omogenizezi.
5.Faci glazura:topesti ciocolata la foc mic,amesteci constant,lasi deoparte.
6.Asamblezi biscuitii:intinzi umplutura pe 1/2 din biscuiti.Pui deasupra restul,inmoi 1/3 din fiecare biscuite in ciocolata calda;le asezi pe gratar sub care pui o hartie copt,sa se stabilizeze glazura.Refrigerezi cca 15 min.Biscuitii pot fi refrigerati p un singur strat in orice container cca 2 zile.
Reteta aici:
Butter Cookie Sandwiches with Chestnut Cream
http://www.marthastewart.com/butter-cookie-sandwiches-with-chestnut-cream?lnc=fe169c7cfa2ee010VgnVCM1000003d370a0aRCRD&rsc=collage_food_hanukkah-recipes
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu