vineri, 6 februarie 2009

Supa de linte cu burghul



Ingrediente 4-6 portii:

1 cana linte neagra/verde,pregatita si spalata
5 cani apa
2 cepe medii,taiate inele
1/2 cana ulei masline
1 cana burgul/burghul/bulgur,grau,spalat si uscat
1 Lingura sare


Pregatire:

Fierbi lintea in apa pana e moale.
Prajesti ceapa in ulei pana se face practic neagra.
Adaugi graul peste lintea fiarta,aduci la fiert,cand fierbe incet,adaugi uleiul fierbinte cu ceapa,pui sare,capacul si fierbi la foc mic.Scoti ceapa o scurgi lasi pana cand e uscata si crocanta,o pasezi.
Amesteci pasta de ceapa in amestecul de linte si grau,fierbi cca 1,5-2 ore pana graul e fiert.Supa trebuie amestecata regulat sa nu se lipeasca,mai poti pune apa sa pastreze consistenta de crema.Potrivesti de sare.poti pasa supa daca doresti.

Reteta aici:

Bur'ghul & Lentil Soup
http://www.discoverlebanon.com/en/recipes/burghul_lentil_soup.php

Niciun comentariu: