joi, 5 februarie 2009
Dovlecei crocanti cu rozmarin
Ingrediente pt 5-6 persoane:
cca 15 bucati dovlecei mici/baby zucchini
crengute rozmarin
3 Linguri ulei masline
sare
piper
1 bucata mica mozzarella
Pt crusta:
1/4 cana unt rece
1/2 cana nuci tocate
1/4 cana parmezan ras
1/4 cana pesmet
Incepi prin a felia dovleceii.Ii pui in bol adaugi cca 1 lingurita sare,lasi sa stea cca 15 min,scurgi apa.Incalzesti tigaia pui 1 lingura ulei si sotezi scurt/repede dovleceiicu rozmarin cca 4-5 min.Inchizi focul,presari piper.Imparti dovleceii in pahare,sau ce vrei,pui un strat de branza peste ei.Pui putin ulei masline deasupra.Amesteci cu mana,toate ingred. pt a fi crocante si faramicioase.Poti adauga mai multe nuci,parmezan,pesmet,daca e necesar.
Preancalzesti cuptorul la 1980*C,coci 15-20 min.Trebuie sa fie maro-aurii si crocante.Le poti pregati dinainte,refrigerezi si servesti numai cand oaspetii sosesc.
Reteta aici:
Baby Zuccini Crisp in Rosemary
http://dhanggitskitchen.blogspot.com/2008/08/easy-summer-appetizers.html
Etichete:
Aperitiv,
branza,
Condimente,
dovlecel,
februarie 2009,
nuci,
rozmarin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu