joi, 12 februarie 2009
Bezele condimentate
150 g albusuri
300 g zahar brun,light
2 1/2 lingurita condimente speculaas,condimente pt mere*
Pregatire:
Preancalzesti gratarul la 150*c.Captusesti 3 tavi cu hartie copt.Pui albusul,zaharul,mirodeniile speculaas,pe baie apa,pe foc mic.Amesteci din cand in cand pana se dizolva zaharul si e destul de cald.Iei de pe foc,bati cu mixerul cca 15 min,pui cca 1 lingura pe hartia copt,pt o bezea.Lasi spatiu intre ele.Coci 15 min,lasi in cuptor peste noapte.Nu deschizi cuptorul inainte!
Untul de martipan:
60 g unt,taiat cuburi mici
60 g martipan,taiat cuburi mici
Combini untul si martipanul,amesteci bine sa obtii o pasta.
condimente speculaas* contin:
30 g scortisoara
10 g cuisoare
10 g nucsoara
optional:
10g mace
5 g anason
5 g piper alb
5 g seminte coriandru
1 praf cardamom
sau:
20 g scortisoara
10 g pudra ghimbir
5 g cuisoare pudra
5 g coriandru pudra
1 praf cardamom
Reteta aici:
Speculaas meringue with marzipan butter
http://linda.kovacevic.nl/archives/119-Speculaas-meringue-with-marzipan-butter.html
Etichete:
anason,
Bezele,
cardamom,
Condimente,
coriandru,
cuisoare,
Desert,
februarie 2009,
ghimbir,
martipan,
nucsoara,
scortisoara,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu