joi, 12 februarie 2009

Carnati in aluat de clatite



Ingrediente:

8 carnati porc
110 g faina simpla
300 ml lapte
2 oua mici
1/2 lingurita sare

Pregatire:

Pui faina in bol,faci o adancitura in centru si spargi ouale.
Amesteci 1/2 din lapte amesteci cu lingura lemn,obtii un amestec omogen,apoi adaugi restul de lapte.
Bati pana sunt bine combinate si suprafata e acoperita cu basici/bule mici.
Lasi sa stea 15-30 min,bati iar inainte sa folosesti.
Preancalzesti cuptorul la 230*C/Gaz 8.
Prejesti carnatii sa se coloreze usor,in putin ulei ,scoti excesul grasime,il pastrezi.
Pui grasimea in tava,adaugi putin ulei,sa ai cca 4 linguri grasime.
Incalzesti grasimea pana e foarte fierbinte,apoi torni aluatul.
Adaugi bucatile carnat si dai la cuptorul fierbinte.
Coci cca 5-10 min la 230*C,apoi reduci focul la 200*C/gaz 6,si coci 20-30 min sau pana cand aluatul din jurul carnatilor a crescut si e maro-auriu.


Reteta aici:

Toad in the Hole

http://flickr.com/photos/rexipe/826992321/in/set-72157600850941254/

Niciun comentariu: