Pregatire:30 min
Gatit:20 min
Gata in 3 ore
INGREDIENTE:
Solutia pt murat:
3 cani zahar
3 cani otet alb
1 1/2 cana apa
1 1/2 lingurita sare
Muraturile:
3 morcovi mari
1 ridiche mare
1 castravete mare
4 tulpini telina
8 salote de primavara sau ceapa verde
113 g ghimbir
1 ardei gras rosu,mare
1 ardei gras verde
Pregatire:
Solutia pt murat:
Combini toate ingredientele intr-o cratita de 3 litri.
Gatesti la foc mediu,amesteci pana lichidul fierbe.
Iei de pe foc.
Racesti.
Pt Muraturi:
Speli toate legumele.
Decojesti morcovii si ridichile.Tai castravetele pe lungim in sfert si scoti semintele.
Tai morcovii,ridichile si castravetele ca betele de chibrit,de cca 2 cm lungime.
Tai telina felii pe diagonale de 0,6 cm.
Scoti semintele ardeilor si-i tai cuburi de 1cm.
Umplii o oala de tuci/fonta de 5 litri cu apa pana la 1/2.
Acoperi si gatesti la foc mare pana apa incepe sa fiarba.
Iei capacul,adaugi legumele,iei imediat de pe foc.
Lasi sa stea neacoperite 2 min.
Scurgi legumele intr-o strecuratoare mare.
Scoti legumele pe un prosop curat le intinzi si le lasi 2-3 ore la uscat.
Indesi legumele tare in borcane curate cu capac.
Torni sloutia de murat,pana legumele sunt complet acoperite.
Strangi bine capacul.
Pastrezi in frigider,cel putin 1 saptamana,inainte de folosire.
Reteta aici:
Chinese Mixed Pickles
http://recipes.recipeland.com/recipes/recipe/show/Chinese_Mixed_Pickles_46375
joi, 5 februarie 2009
Muraturi asortate chinezesti
Etichete:
ardei gras,
castraveti,
Condimente,
Conserve,
februarie 2009,
ghimbir,
morcov,
ridichi,
telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu