joi, 12 februarie 2009
Biscuiti cu jeleu zmeura
Ingrediente 8 buc:
60 g unt
100 g (1/2 cana) zahar brun
1 ou
1 lingurita extract vanilie
225 g (1 1/2 cana) faina simpla,cernuta
110 g (1/2 cana) zahar pudra
1/2 cana apa
3/4 Lingura pudra gelatina
1 lingurita extract vanile
8 lingurite gem zmeura
150 g ciocolata neagra,tocata si topita
Pregatire:
Preancalzesti cuptorul la 160*C.
Pt biscuiti: in bol mare pui untul,zaharul si bati pana se umfla.Adaugi oul,vanilia,amesteci bine.Pui faina cernuta,pui amestecul pe suprafata infainata usor,intinzi de 5 mm grosime.Tai 16 cercuri de 6 cm,le pui in tava unsa fin,le coci 10-12 min pana sunt aurii,racesti in tava.
Pt Jeleuri/Marshmallow:
Combini zaharul pudra cu apa,in oala mica,apoi presari gelatina,amesteci.Pui la foc mic,amesteci pana se dizolva zaharul.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi 4-5 min.Iei de pe foc,racesti.Cand s-a racit destul,torni amestecul in bol,adaugi vanilia si bati cu mixerul 3-4 min pana amestecul e foarte gros.
Asamblarea:
Intinzi amestecul de jeleu,cu ajutorul unui cornet cu varful plat pe 1/2 din biscuiti.pui celalalt biscuite deasupra,presezi usor.Dai 15 min la rece pana jeleul s-a intarit complet,apoi pui pe gratar si intinzi ciocolata topita.
Reteta aici:
Marshmallow biscuits
http://www.cuisine.com.au/recipe/Marshmallow-biscuits
Etichete:
biscuiti,
ciocolata,
Condimente,
Desert,
februarie 2009,
gem,
sarbatori,
vanilie,
zahar brun,
zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu