miercuri, 4 februarie 2009
Chiftele stevie
o mana plina frunze bistort(Polygonum bistorta),fin tocate
1 Lingura varfuti urzica,tocate
1 Lingura frunze tinere papadie
1 Lingura frunze macris/stevie,tocate
3 buc leurda intregi,tocate sau praz tanar
1 lingura frunze mustar salbatic/ Wild Mustard (Brassica kaber);Bittercress,tocat
2 frunze coacaze,tocate
1 cana arpacas fiert
3 oua
fulgi ovaz pt acoperit,obligatoriu
unt/gasime bacon,pt prajit
Pregatire:
Oparesti verdeturile tocate,in apa fiarta 1 min.Fierbi tare 1-2 oua,lasi la racit,le tai marunt.Amesteci verdeturile cu ouale tocate,arpacasul,si oul crud.Asezonezi,apoi adaugi destui fulgi ovaz cat sa obtii un aluat.Formezi bile,le aplatizezi,le treci prin fulgi ovaz,le prajesti cca 7 min pe fiecare parte pana sunt maro-aurii.
Reteta aici:
Dock Rissoles
http://www.celtnet.org.uk/recipes/ancient/fetch-recipe.php?rid=ancient-dock-rissoles
Etichete:
Aperitiv,
bacon,
coacaze,
februarie 2009,
leurda,
macris/stevie,
orz/arpacas,
ovaz,
papadie,
urzici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu