miercuri, 4 februarie 2009

Carnati grecesti



Ingrediente 20 bucati:

455 g spata porc
225 g sorici porc fiert 2 ore,scurs,tocat
225 g slanina(de pe spatele porcului),tocata
1 lingurita sare
1 coaja portocala (Navel)
1 lingurita maghiran uscat/cimbru
1 frunza dafin,pisat in mojar
1/3 cana vin rosu sec
1 lingurita enibahar/coriandru sau ambele
piper
1 catei usturoi zdrobiti

Pregatire:

Tai toate :carne,sorici,slanina cu satarul.Intr-un bol mare combini condimentele,framanti bine cu carnea.Dai la frigider pana pregatesti intestinele porc.Le spali in apa rece de mai multe ori sa elimini sarea.Lasi la scurs pe un prosop.Umplii cu carne si faci carnati de 8-10cm.Pt ai gati ii pui in apa cca 1 ora,apoi arunci apa de la gatit.Ii prajesti apoi la foc mic,scurgi si servesti calzi.Ii poti pastra la congelator nefierti,proaspeti ii consumi intr-o zi sau doua.

Reteta aici:

Loukanika
http://www.elook.org/recipes/european/28468.html

Niciun comentariu: