miercuri, 4 februarie 2009
Carnati grecesti/Loukanika
Alta reteta de carnati grecesti cu carne porc,miel,coaja portocala.Exista unele retete in care se pune carne porc si vita,dar se pare ca nu sunt autentici.Cele mai multe retete includ condimente ca:usturoi,oregano,cimbru,maghiran,enibahar,vin rosu sec/alb.
Ingrediente:
900 g pulpa porc
455 g carne miel
1 1/2 lingurita sare
1 lingurita piper
3 catei usturoi zdrobit
1 Lingura coaja portocala rasa
1 lingurita enibahar,macinat
1 lingurita cimbru uscat
1 1/2 lingurita maghiran/oregano uscat
1/2 cana vin rosu
Pregatire:
1.Macini/toci carnea de 0,9 cm,o amesteci cu vinul si restul ingred.Umplii intestine de 32-36 mm si faci carnati de 15 cm.Carnatii pot fi prajiti,copti,fierti.Ii poti pune in tigaie,ii acoperi cu apa,aduci la fiert si-i fierbi pana la punctul de fierbere(fara sa dea in clocot)/la foc mic cca 20 min.Pui capacul.Ii prajesti /pui la gratar.Ii poti pastra in frigider maxim 3 zile,poti congela.
Reteta aici:
Loukanika Sausage
http://www.wedlinydomowe.com/sausage-recipes/loukanika-greek-sausage.htm
Etichete:
Aperitiv,
carnati,
cimbru,
Condimente,
enibahar,
februarie 2009,
limba mielului,
maghiran,
Porc,
portocale,
usturoi,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu