sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata de cacao


Ingrediente:

2 pahare lapte
2 pahare frisca nebatuta
4 galbenusuri
1 pahar zahar tos
1 lingura amidon alimentar
2 linguri unt moale(la temp.camerei)
½ pahar cacao
1 plic vanilie
sare

MDP;

Se amesteca cacaoa,zaharul,amisonul si sare cat sa se ia cu 2 degete,se adauga laptele caldut se pune pe baie abur,se fierbe cca 20 min.,pana se ingroasa compozitia fara sa dea in clocot.Separat se freaca galbenusurile  cu untul,se pune frisca nebatuta,vanilia si se toarna peste compozitie cat timp aceasta este fierbinte.Cand crema s-a racit se toarna intr-un vas,se pune la inghetat.Se amesteca din cand in cand.Se poate servi simpla,cu piure de capsuni si cu piscoturi/prajiturele.


1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: