Ingrediente:
2 pahare lapte
2 pahare frisca
nebatuta
4 galbenusuri
1 pahar zahar tos
1 lingura amidon
alimentar
2 linguri unt
moale(la temp.camerei)
½ pahar cacao
1 plic vanilie
sare
MDP;
Se amesteca
cacaoa,zaharul,amisonul si sare cat sa se ia cu 2 degete,se adauga laptele
caldut se pune pe baie abur,se fierbe cca 20 min.,pana se ingroasa compozitia
fara sa dea in clocot.Separat se freaca galbenusurile cu untul,se pune frisca nebatuta,vanilia si
se toarna peste compozitie cat timp aceasta este fierbinte.Cand crema s-a racit
se toarna intr-un vas,se pune la inghetat.Se amesteca din cand in cand.Se poate
servi simpla,cu piure de capsuni si cu piscoturi/prajiturele.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu