Ingrediente:
1 pasare
felii
slanina
unt cat o
nuca
250 g ficat
gasca/porc
100 g unt
sare
piper
aspic
MDP;
Dupa ce
pasarea a fost curatata se inveleste in felii subtiri de slanina si se leaga.Se
introduce in pasare o bucatica de unt cat o nuca,se da la cuptor,la foc
potrivit asezand pasarea pe un gratar facut din surcele de lemn pt. a nu se
muia in sos.Cand e gata se scoate din cuptor,se taie atele,se scot feliile de
slanina,se lasa sa se raceasca.Separat se frige in unt ficat de gasca/porc
minim 250 g,se da prin sita,se amesteca cu 100 g unt ferecat
spuma,sare,piper,pana se obtine o pasta.Se taie pieptul pasarii in felii
subtiri si se reconstituie la loc lipindu-l cu pasta de ficat.La fel se
procedeaza si cu picioarele.Restul de pasta de ficat se introduce in interiorul
pasarii.Daca bucatile nu stau prinse se fixeaza cu scobitori,care se scot dupa
ce se intareste pasta si se glaseaza pasare.Dupa ce pasarea a fost
reconstituita se glaseaza cu aspic racorit turnandu-se cu lingura de mai mult
ori peste toata pasarea pana se prinde un strat subtire de aspic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu