joi, 13 decembrie 2012

Pasare glasata umpluta cu pateu



Ingrediente:
1 pasare
felii slanina
unt cat o nuca
250 g ficat gasca/porc
100 g unt
sare
piper
aspic
MDP;
Dupa ce pasarea a fost curatata se inveleste in felii subtiri de slanina si se leaga.Se introduce in pasare o bucatica de unt cat o nuca,se da la cuptor,la foc potrivit asezand pasarea pe un gratar facut din surcele de lemn pt. a nu se muia in sos.Cand e gata se scoate din cuptor,se taie atele,se scot feliile de slanina,se lasa sa se raceasca.Separat se frige in unt ficat de gasca/porc minim 250 g,se da prin sita,se amesteca cu 100 g unt ferecat spuma,sare,piper,pana se obtine o pasta.Se taie pieptul pasarii in felii subtiri si se reconstituie la loc lipindu-l cu pasta de ficat.La fel se procedeaza si cu picioarele.Restul de pasta de ficat se introduce in interiorul pasarii.Daca bucatile nu stau prinse se fixeaza cu scobitori,care se scot dupa ce se intareste pasta si se glaseaza pasare.Dupa ce pasarea a fost reconstituita se glaseaza cu aspic racorit turnandu-se cu lingura de mai mult ori peste toata pasarea pana se prinde un strat subtire de aspic.

Niciun comentariu: