sâmbătă, 29 decembrie 2012

Pui cu cartofi frantuzesti


Ingrediente 4 persoane:

4 cartofi medii,cuburi
2 cepe verzi taiate
2 jumatati piept pui fara os si piele
sare
piper
1 catel usturoi taiat
2 lingurite mustar Dijon
1 lingurita tarhon proaspat/ ½ lingurita uscat
1/3 ceasca vin alb/supa pui
2 linguri smantana

MDP;
Intr-o tigaie unsa cu ulei se pun:cartofii,ceapa apoi puiul,se calesc pana se rumenesc cartofii iar carnea nu mai lasa apa 15 min. carnea se intoarce o data,se pune sare,piper.Cand sunt gata cartofii si carnea se scot pe farfurie,se tin la cald.
Sosul:se caleste 1 catel usturoi 1 min. in tigaie,se pune mustar,taron,vin,se mai lasa 2 min. la foc iute se ia de pe foc,se pune smantana,se toarna sosul peste pui si cartofi,se serveste.

Niciun comentariu: