Ingrediente:
2 cani(250 ml) zahar
2 cani lapte
1 cana ulei
4 ½ cani faina
vanilie
2 prafuri copt
1 praf sare
4 oua
In plus:
6 linguri nuca cocos
3 linguri pline cu dulceata
2 linguri cu varf cacao
MDP;
se amesreca laptele,zaharul,ouale pana se dizolva zaharul se adauga restul
ingredientelor iar la sfarsit faina in care s-a amestecat praful de copt.Se
imparte aluatul in doua intr-o parte se pun cele 6 linguri de cocos iar in
cealalta parte dulceata amestecata cu cacaoa si apoi cu aluatul.Se toarna in
tava de 36 cm in care s-a pus hartie de copt alternand aluatul cu cocos si cel
cu dulceata.
Checul a fost facut dupa reteta Chec de post,inlocuind apa cu
laptele,adaugand oua si dubland-o,pt. ca mi s-a parut putin aluat cand l-am facut dupa reteta.Am banuit ca masura canii este de 250 ml pt ca nu era specificat in reteta,la fel si marimea formei.Am facut si Checul de post si a fost foarte
bun.
www.lili-bucatariamea.blogspot.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu