Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
100 guntura
50 g unt
1 ou
1 pahar apa
rece
sare
Umplutura:
mustar
frunze
tarhon
1 kg carne porc
Pt. servit:
aspic tocat
salata verde
MDP:
Se face o
coca din: faina,untura,unt,1ou,apa rece ,sare.Se framanta toate pana se
omogenizeaza,se strange ca o minge si se lasa sa se odihneasca cateva ore.Se
presara faina,se intinde o foaie pana se obtine un cerc mare.Se unge aluatul cu
mustar si se presara deasupra frunzulite de tarhon,la mijloc se asaza carnea de
porc fara oase.Se indoiesc marginile aluatului astfel incat sa formeze un
pachet.Se unge cu ou deasupra si se da la foc mai tare pana prinde o usoara
crusta rumena,apoi se micsoreaza focul.Daca se rumeneste prea tare se pune deasupra o
hartie unsa cu untura.Se serveste rece cu aspic tocat si salata verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu