vineri, 14 decembrie 2012

Friptura din carne de porc cu mustar,in aluat


Ingrediente:

Aluat:
500 g faina
100 guntura
50 g unt
1 ou
1 pahar apa rece
sare

Umplutura:

mustar
frunze tarhon
1 kg carne porc
Pt. servit:
aspic tocat
salata verde

MDP:
Se face o coca din: faina,untura,unt,1ou,apa rece ,sare.Se framanta toate pana se omogenizeaza,se strange ca o minge si se lasa sa se odihneasca cateva ore.Se presara faina,se intinde o foaie pana se obtine un cerc mare.Se unge aluatul cu mustar si se presara deasupra frunzulite de tarhon,la mijloc se asaza carnea de porc fara oase.Se indoiesc marginile aluatului astfel incat sa formeze un pachet.Se unge cu ou deasupra si se da la foc mai tare pana prinde o usoara crusta rumena,apoi se micsoreaza focul.Daca se rumeneste prea tare se pune deasupra o hartie unsa cu untura.Se serveste rece cu aspic tocat si salata verde.

Niciun comentariu: