joi, 13 decembrie 2012

Tort de ciocolata cu nuci


Ingrediente:

Blat:
6 albusuri
500 g nuci
250 g zahar tos
30 g unt

Crema:

250 g zahar pudra
200 g ciocolata
2 galbenusuri
2 lingurite es. rom
200 g unt
200 g margarina
100 g fructe din dulceata

MDP:

Blatul:

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul,se amesteca usor nucile macinate.Se imparte cantitatea in 4 si se coc 4 foi pe dosul cratitei unsa cu unt.Se lasa sa se raceasca.

Crema:se freaca untul,margarina cu zaharul pudra,se rade ciocolata se topeste cu 4 linguri apa in cuptor si se include in crema,impreuna cu galbenusurile .Fiecare foaie se unge intai cu rom apoi cu crema.Pt glazura se lasa o parte din crema care se intinde cu un cutit inmuiat in apa fierbinte,se decoreza cu fructe din dulceata.

Niciun comentariu: