Ingrediente pt. 10 portii:
800 g spata/pulpa porc
200 g slanina
300 g untura
1 lingura cu varf pasta de rosii
5-6 rosii proaspete
80 g orez
3 cepe mari
300 g coastita afumata
300 ml vin alb
sare
piper
marar
cimbru
MDP;
Toci carnea prin sita mai mare sau si mai indicat cu satarul.Oparesti
slanina 10 min. in apa clocotita,apoi o tai cubulete.Dai ceapa prin masina si o
combini cu carnea.Adaugi orezul condimentezi si omogenizezi bine pasta.Faci
sarmale le asezi la fiert intercalate cu randuri de varza tocata.Umpli cu apa
combinata dupa gust cu zeama de varza si dai vasul la foc mic,scuturi din cand
in cand sa nu se prinda.Cand zeama a scazut pui vinul si untura,cimbrul,mararul
si dai la cuptor sa se gratineze.Servesti cu mamaliguta
Reteta:
Motel Buda-Arges Ilfov
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu