miercuri, 19 decembrie 2012

Sarmale muntenesti


 Ingrediente pt. 10 portii:

800 g spata/pulpa porc
200 g slanina
300 g untura
1 lingura cu varf pasta de rosii
5-6 rosii proaspete
80 g orez
3 cepe mari
300 g coastita afumata
300 ml vin alb
sare
piper
marar
cimbru

MDP;
Toci carnea prin sita mai mare sau si mai indicat cu satarul.Oparesti slanina 10 min. in apa clocotita,apoi o tai cubulete.Dai ceapa prin masina si o combini cu carnea.Adaugi orezul condimentezi si omogenizezi bine pasta.Faci sarmale le asezi la fiert intercalate cu randuri de varza tocata.Umpli cu apa combinata dupa gust cu zeama de varza si dai vasul la foc mic,scuturi din cand in cand sa nu se prinda.Cand zeama a scazut pui vinul si untura,cimbrul,mararul si dai la cuptor sa se gratineze.Servesti cu mamaliguta

Reteta:

Motel Buda-Arges Ilfov

Niciun comentariu: