vineri, 14 decembrie 2012

Gogosele de cartofi cu sunca/branza


Ingrediente:

3-4 cartofi
200 g faina
2 galbenusuri
10 g drojdie
1 ½ cescuta lapte
sunca/branza
ou
untura cascaval

MDP:

Se coc 3-4 cartofi ,se curata sau se fierb curatati de coaja in apa cu sare avand grija sa se scurga bine de apa.
Se prepara aluat din:200 g faina,2 galbenusuri,10 g drojdie dizolvata intr-o cescuta si ½ lapte.Se trec cartofii calzi prin sita si se framanta aluatul.Se intinde o foaie cam de 1 ½ cm.Pe ½ de foaie se pun din loc in loc mici gramajoare de sunca tocata/branza amestecata cu ou.Se intoarce deasupra cealalta ½  si se taie cu un pahar gogosele rotunde.Se pun pe tava infainata ,se tin la cald ½ ora.Se prajesc in untura fierbinte si se servesc cu cascaval ras deasupra.

Niciun comentariu: