miercuri, 19 decembrie 2012

Oua tiganesti



Ingrediente:

6 oua
1 ceapa
50 g margarina
200 g limba
100 g sunca
10 ciuperci
200 ml vin alb
1 lingurita pasta tomate
sare
piper
50 ml ulei
25 g orez

MDP:

Se toaca ceapa si se inabusa in margarina impreuna cu orezul amestecand si adaugand din cand in cand cate putina apa pana se inmoaie bine orezul.Se potriveste de sare,piper,se poate pune si putin patrunjel tocat marunt.Din compozitia astfel obtinuta se pune cu lingura in fiecare adancitura din tigaia pt. ochiuri cate putin,se asaza pe fiecare gramajoara cate un varf de lingurita margarina si se sparge deasupra cate un ou(f . proaspat).Cand albusurile s-au prins ouale sunt gata si se scot pe un platou unde vor fi inconjurate de un sos facut din limba,sunca,ciuperci calite in ulei stins cu vin si putina pasta tomate si scazut pana ramane de consistenta unei smantani.

Reteta:
Clementina Petra

Niciun comentariu: