Ingrediente:
6 oua
1 ceapa
50 g margarina
200 g limba
100 g sunca
10 ciuperci
200 ml vin alb
1 lingurita pasta tomate
sare
piper
50 ml ulei
25 g orez
MDP:
Se toaca ceapa si se inabusa in margarina impreuna cu orezul amestecand si
adaugand din cand in cand cate putina apa pana se inmoaie bine orezul.Se
potriveste de sare,piper,se poate pune si putin patrunjel tocat marunt.Din
compozitia astfel obtinuta se pune cu lingura in fiecare adancitura din tigaia
pt. ochiuri cate putin,se asaza pe fiecare gramajoara cate un varf de lingurita
margarina si se sparge deasupra cate un ou(f . proaspat).Cand albusurile s-au
prins ouale sunt gata si se scot pe un platou unde vor fi inconjurate de un sos
facut din limba,sunca,ciuperci calite in ulei stins cu vin si putina pasta
tomate si scazut pana ramane de consistenta unei smantani.
Reteta:
Clementina
Petra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu