vineri, 14 decembrie 2012

Galuste de heringi afumati



Ingrediente:

3 heringi afumati
1 ceapa
100 g ciuperci
100 g miez paine
1 pahar mic lapte
25 g paine proaspata
3 oua
1 lingura faina
1 lingura patrunjel si marar
100 g unt
sare
piper

MDP:

Se pune la inmuiat miezul de paine.Painea proaspata se faramiteaza si se pune deoparte.Se curata de piele,oase heringii,se taie bucatele mici.Se spala bine si se usuca intr-un prosop ciupercile,se toaca marunt ceapa si patrunjelul.Se rumeneste in 30 g unt ceapa apoi se adauga ciupercile tocate  si se tin pe foc cateva min.Se adauga miezul de paine muiat in lapte si stors,se tine pe foc pana se obtine o pasta groasa fara cocoloase.Se ia tigaia de pe foc,se lasa sa se racoreasca.In pasta racita se pun ouale batute ca la omleta,bucatelele de peste,mararul,patrunjelul si faina.Se potriveste de sare,piper.Din compozitie se iau cu varful lingurii cantitati cam de marimea unei caise si li se dau drumul in apa clocotita usor sarata.E bine ca inainte de a le fierbe sa fie incercata una singura timp de 1 min.Daca galustele sunt prea tari se mai adauga 1-2 linguri lapte,daca sunt preamoi putina faina.Dupa ce au dat in clocot se face focul mic si se lasa sa fiarba ¼ ora.Se scurg bine,se pun pe farfurie.Se prajeste painea faramitata in 100 g unt,apoi se toarna peste galuste.

Niciun comentariu: