Ingrediente:
3 heringi
afumati
1 ceapa
100 g
ciuperci
100 g miez
paine
1 pahar mic
lapte
25 g paine
proaspata
3 oua
1 lingura
faina
1 lingura
patrunjel si marar
100 g unt
sare
piper
MDP:
Se pune
la inmuiat miezul de paine.Painea proaspata se faramiteaza si se pune
deoparte.Se curata de piele,oase heringii,se taie bucatele mici.Se spala bine
si se usuca intr-un prosop ciupercile,se toaca marunt ceapa si patrunjelul.Se
rumeneste in 30 g unt ceapa apoi se adauga ciupercile tocate si se tin pe foc cateva min.Se adauga miezul
de paine muiat in lapte si stors,se tine pe foc pana se obtine o pasta groasa
fara cocoloase.Se ia tigaia de pe foc,se lasa sa se racoreasca.In pasta racita
se pun ouale batute ca la omleta,bucatelele de peste,mararul,patrunjelul si
faina.Se potriveste de sare,piper.Din compozitie se iau cu varful lingurii
cantitati cam de marimea unei caise si li se dau drumul in apa clocotita usor
sarata.E bine ca inainte de a le fierbe sa fie incercata una singura timp de 1
min.Daca galustele sunt prea tari se mai adauga 1-2 linguri lapte,daca sunt
preamoi putina faina.Dupa ce au dat in clocot se face focul mic si se lasa sa
fiarba ¼ ora.Se scurg bine,se pun pe farfurie.Se prajeste painea faramitata in
100 g unt,apoi se toarna peste galuste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu