joi, 13 decembrie 2012

Pateu din carne fiarta



Ingrediente:

500 g carne fiarta
500 g carne porc grasa cruda
1 pahar vin alb
sare
piper
2 oua
ceapa
1 foaie dafin
1 crenguta cimbru
faina
apa

MDP;
Se taie fin carnea fiarta,carnea grasa se trece prin masina ,se amesteca cu vinul,sare,piper,2 oua,se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Pe fundul unei forme de faianta/sticla se presara putina sare,piper,5-6 felii de ceapa,o foaie dafin si o crenguta cimbru,se asaza deasupra compozitia de carne.Se face o coca simpla din faina si apa cu ajutorul careia se inchide ermetic forma.Se asaza forma intr-o tava cu apa fierbinte si se da la cuptor ½ ora.Pateul este gata cand o andrea introdusa in compozitie  prin coca iese curata/uscata.Nu se scoate capacul de coca decat dupa ce s-a racit.Se serveste dupa 24 ore garnisit cu aspic.

Niciun comentariu: