Ingrediente:
500 g carne
fiarta
500 g carne
porc grasa cruda
1 pahar vin
alb
sare
piper
2 oua
ceapa
1 foaie
dafin
1 crenguta
cimbru
faina
apa
MDP;
Se taie fin
carnea fiarta,carnea grasa se trece prin masina ,se amesteca cu
vinul,sare,piper,2 oua,se amesteca pana se obtine o pasta omogena.Pe fundul
unei forme de faianta/sticla se presara putina sare,piper,5-6 felii de ceapa,o
foaie dafin si o crenguta cimbru,se asaza deasupra compozitia de carne.Se face
o coca simpla din faina si apa cu ajutorul careia se inchide ermetic forma.Se
asaza forma intr-o tava cu apa fierbinte si se da la cuptor ½ ora.Pateul este
gata cand o andrea introdusa in compozitie
prin coca iese curata/uscata.Nu se scoate capacul de coca decat dupa ce
s-a racit.Se serveste dupa 24 ore garnisit cu aspic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu