joi, 13 decembrie 2012

Rulada de carne in aspic


Ingrediente:

1kg carne macra
3 felii paine alba
lapte
2 cepe
unt/untura
verdeata
sare
piper
1 lingura grasime
½ ceasca bulion de carne
4-5 oua fierte tari
pesmet
aspic

MDP:Se da carnea prin masina,se adauga painea muiata in lapte si bine stoarsa,cepele taiate marunt si calite in unt/untura, verdeata tocata,sare,piper,o lingura grasime daca a fost carnea slaba si bulionul de carne.Se amesteca toate pana se obtine un amestec cat mai fin si omogen.Din carnea tocata se intinde o foaie groasa in mijlocul careia se asaza unul dupa altul ouale fierte se ruleaza,se tavaleste prin pesmet fin cernut,se asaza in tava cu o lingura untura si se da la cuptor sa se rumeneasca,stropind-o din cand in cand cu sosul din tava.Dupa ce e gata,se scoate din tava,se da la rece,se taie felii ubtiri,se asaza pe platou,se toarna deasupra aspic.

Niciun comentariu: