joi, 13 decembrie 2012

Friptura umpluta cu aspic



Ingrediente:

o bucata mare carne macra
sare
piper
unt
mustar
1 felie paine
lapte
1 ceapa
1-2 oua
verdeata
zeama carne
1 paharel vin
aspic

MDP;
Se alege o bucata mare de carne macra,se curata de pielite si vine si se bate astfel incat sa se obtina o bucata patrata,cat mai mare.Se sareaza,pipereaza,se unge cu un strat subtire de unt si unul de mustar.Toate bucatelele care au ramas de la fasonat precum si carnea de pe oase se trec prin masina impreuna cu painea muiata in lapte si bine stoarsa,ceapa rasa si calita in unt,sare,piper,verdeata multa tocata si ouale.Se intinde tocatura pe carne ,se ruleaza si se leaga cu ata.Se pune in tava cu putina zeama de carne,vin,se da la cuptor.Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Cand e gata se scoate din tava,se scurge de sos,se da la rece.Se scot atele,se taie felii egale,se asaza pe platou,se toarna deasupra aspic.

Niciun comentariu: