joi, 13 decembrie 2012

Preparate din oua in aspic



Se foloseste carne de porc,pasare,vita.Se taie bucati de carne ca pt. snitel si se bat pana devin groase de 0,5 cm si mari cat sa poate fi invelit un ou.Pe fiecare felie de carne se presara:sare,piper si se asaza cate un ou fiert tare.Se ruleaza in asa fel incat carnea nu numai sa inconjoare oul dar sa-l depaseasca la capete deoarece carnea la cuptor se strange.Se leaga cu ata fiecare ou in parte.Se pun rulourile intr-o cratita impreuna cu o bucatica de unt cat o nuca si se rumenesc pe toate partile,se adauga un pahar de vin alb/otet de vin diluat cu apa si se dau la cuptor la foc potrivit,sau se lasa pe masina la foc mic timp de o ora.Cand sunt gata,se scot,se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.Bucatile obtinute se asaza pe platou la distante egale cu taietura in sus,se toarna deasupra aspic verde,astfel incat sa le cuprinda pana la ½.Se glaseaza apoi cu aspic alb,de jur imprejur se pune o coroana de aspic alb tocat.Se serveste cu sos tartar

Niciun comentariu: