sâmbătă, 8 decembrie 2012

Inghetata de visine 2


Ingrediente:

1 kg visine
300-400 g zahar
500 g frisca nebatuta/500 ml lapte fiert si racit
zeama de la o lamaie
150-200 ml lapte

MDP;

Se scot samburii visinilor,se pastreaza.Visinile se fierb cateva min. pe foc,se lasa la racit.Samburii se piseaza,se pun in putin lapte(150-200 ml) la fiert,pt. a-l aroma.Se atrecoara visinile prin tifon si se masoara 500 ml suc,se amesteca cu zaharul pana la dizolvare.La acest sirop se adauga laptele obtinut prin strecurarea samburilor si incetul cu incetul frisca nebatuta/lapte (500 ml),iar la sfarsit zeama de lamaie amestecand fara intrerupere.Se toarna in vas emailat,se da la congelat si se amesteca de cateva ori dupa ce incepe sa inghete.


1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: