2 pahare lapte
fierbinte
¼ pahar lapte rece
¼ pahar zahar pudra
4 linguri rase amidon
100 g ciocolata
amaruie
½ pahar samburi caise
2 linguri zahar pudra
3 albusuri
1 vanilie
sare
300 g frisca
MDP:
Amidonul se amesteca
cu laptele rece,se adauga zaharul(1/4 pahar),un varf cutit sare,laptele
fierbinte,vanilia,ciocolata inmuiata pe abur si amestecata cu 2 linguri
zahar.Se bate totul cu telul apoi se asaza pe abur 20 min,amestecand
continuu,sa nu clocoteasca.Inainte de a se raci complet se incorporeaza
albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de budinca cu unt si se orneaza
partea de jos si laturile cu samburi de caise/nuci taiate,in forma de
margarete.Se toarna crema incet si se pune la frigider.Se rastoarna si se
orneaza cu frisca si fructe zaharisite.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu