luni, 10 decembrie 2012

Crema de ciocolata 1


2 pahare lapte fierbinte
¼ pahar lapte rece
¼ pahar zahar pudra
4 linguri rase amidon
100 g ciocolata amaruie
½ pahar samburi caise
2 linguri zahar pudra
3 albusuri
1 vanilie
sare
300 g frisca

MDP:

Amidonul se amesteca cu laptele rece,se adauga zaharul(1/4 pahar),un varf cutit sare,laptele fierbinte,vanilia,ciocolata inmuiata pe abur si amestecata cu 2 linguri zahar.Se bate totul cu telul apoi se asaza pe abur 20 min,amestecand continuu,sa nu clocoteasca.Inainte de a se raci complet se incorporeaza albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de budinca cu unt si se orneaza partea de jos si laturile cu samburi de caise/nuci taiate,in forma de margarete.Se toarna crema incet si se pune la frigider.Se rastoarna si se orneaza cu frisca si fructe zaharisite.
1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu


Niciun comentariu: