Ingrediente:
pandispan din 3 oua
500 g banane
4 oua
2 pahare lapte
¾ pahar zahar pudra
2 vanilii
4-6 linguri nuci
macinate
MDP;
Se prepara un blat de
tort din 3 galbenusuri frecate cu 3 linguri zahar pudra
3 linguri faina
iar la sfarsit se
incorporeaza 3 albusuri batute spuma.Se coace in tava,iar dupa ce se raceste se
taie patrate de 2/2 cm.
Crema:
Galbenusurile se
freaca cu ¼ pahar zahar din cantitatea de mai sus si vanilia,se adauga laptele
si se fierbe pe abur pana se glaseaza lingura,se da la rece.
Intr-un vas incasabil
se asaza 1/3 din bucatile de pandispan,se presara 2-3 linguri de nuci peste
ele,se aranjeaza ½ din cantitatea de banane taiate felioare apoi se repeta din
nou,pandispan,nuci,etc.,iar deasupra se toarna crema peste caare se intinde un strat preparat
astfelse bat albusurile spuma tare,se adauga restul de zahar(1/2 pahar) si se
bate din nou pana la intarire,se tine la cuptor pana se intareste cam 5-10
min.Desertul se serveste rece.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu