duminică, 9 decembrie 2012

Crema de banane 1


Ingrediente:

pandispan din 3 oua
500 g banane
4 oua
2 pahare lapte
¾ pahar zahar pudra
2 vanilii
4-6 linguri nuci macinate

MDP;

Se prepara un blat de tort din 3 galbenusuri frecate cu 3 linguri zahar pudra
3 linguri faina
iar la sfarsit se incorporeaza 3 albusuri batute spuma.Se coace in tava,iar dupa ce se raceste se taie patrate de 2/2 cm.
Crema:
Galbenusurile se freaca cu ¼ pahar zahar din cantitatea de mai sus si vanilia,se adauga laptele si se fierbe pe abur pana se glaseaza lingura,se da la rece.
Intr-un vas incasabil se asaza 1/3 din bucatile de pandispan,se presara 2-3 linguri de nuci peste ele,se aranjeaza ½ din cantitatea de banane taiate felioare apoi se repeta din nou,pandispan,nuci,etc.,iar deasupra se toarna crema  peste caare se intinde un strat preparat astfelse bat albusurile spuma tare,se adauga restul de zahar(1/2 pahar) si se bate din nou pana la intarire,se tine la cuptor pana se intareste cam 5-10 min.Desertul se serveste rece.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: