4 kg visine
1 kg zahar
¾ alcool de 90 grade
vanile
Intr-o damigeana de
5-6 litri se asaza mai intai o punguta cu samburi de visine pisati(cu coaja si
miez) care dau gust bun visinatei.Alternam straturi de visine cu zahar ultimul
fiind zahar cu vanilie.Se leaga sticla cu hartie pergament se lasa 7-8 zile la
soare,se scutura sticla din cand in cand.Cand la suprafata incep sa se formeze
basicute,se adauga alcoolul,se astupa cu dop se pune in camara 2-3 luni.Inainte
de a se consuma visinata se mai adauga zahar si alcool dupa dorinta.Se prepara
un sirop din ½ kg zahar si 1 pahar apa fiert pe foc pana se leaga.Se toarna
peste visinata,se amesteca bine.
Reteta:
Natalia Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu