joi, 6 decembrie 2012

Visinata


4 kg visine
1 kg zahar
¾ alcool de 90 grade
vanile

Intr-o damigeana de 5-6 litri se asaza mai intai o punguta cu samburi de visine pisati(cu coaja si miez) care dau gust bun visinatei.Alternam straturi de visine cu zahar ultimul fiind zahar cu vanilie.Se leaga sticla cu hartie pergament se lasa 7-8 zile la soare,se scutura sticla din cand in cand.Cand la suprafata incep sa se formeze basicute,se adauga alcoolul,se astupa cu dop se pune in camara 2-3 luni.Inainte de a se consuma visinata se mai adauga zahar si alcool dupa dorinta.Se prepara un sirop din ½ kg zahar si 1 pahar apa fiert pe foc pana se leaga.Se toarna peste visinata,se amesteca bine.

 Reteta:
Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: