joi, 6 decembrie 2012

Prune zaharate


2 kg prune
1,5 kg zahar
500 ml apa
coaja portocala/lamaie

Se cojesc prunele,se scot samburii,se introduc in apa de var o ora.Se spala in mai multe ape reci,se zvanta pe un servet curat,se asaza intr-un sirop preparat din 1 kg zahar si 500 ml apa in care se lasa o ora apoi se fierb 10 min.Dupa 1-2 ore se adauga inca 500 g zahar si se fierb din nou pana ce siropul incepe sa se zahariseasca cand se scurg de sirop si se usuca.Prunele se pot umple cu bucatele de coaja portocala/lamaie sau miez nuci.Se tavalesc prin zahar tos si se lasa la uscat pe o tava la cuptor sau la soare la temp. de 40 C.Astfel zaharate se asaza in cutii cu hartie alba/pergament intre ele.Pastrezi la loc uscat si rece.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: