2 kg prune
1,5 kg zahar
500 ml apa
coaja
portocala/lamaie
Se cojesc prunele,se
scot samburii,se introduc in apa de var o ora.Se spala in mai multe ape reci,se
zvanta pe un servet curat,se asaza intr-un sirop preparat din 1 kg zahar si 500
ml apa in care se lasa o ora apoi se fierb 10 min.Dupa 1-2 ore se adauga inca
500 g zahar si se fierb din nou pana ce siropul incepe sa se zahariseasca cand
se scurg de sirop si se usuca.Prunele se pot umple cu bucatele de coaja
portocala/lamaie sau miez nuci.Se tavalesc prin zahar tos si se lasa la uscat
pe o tava la cuptor sau la soare la temp. de 40 C.Astfel zaharate se asaza in
cutii cu hartie alba/pergament intre ele.Pastrezi la loc uscat si rece.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu