joi, 6 decembrie 2012

Coji portocale zaharate


½ kg coji portocale
1 kg zahar
1 litru apa

Se scoate cu un cutit partea alba din interior si se asaza intr-un vas cu apa pe foc,se lasa pana se inmoaie incat sa le patrunda usor furculita.Se scot,se limpezesc cu mai multe ape reci,se scurg bine de apa.Se leaga zaharul pana se obtine un sirop subtire.Se pun cojile,se asaza vasul pe foc mic 15 min.A doua zi se scot si se pune siropul la fiert .Cand e mai legat se introduc cojile se pune la foc mic sa fiarba incet ½ ora.Aceasta operatie se mai repeta doua zile,legand intai siropul apoi adaugand cojile pt. ca numai astfel pot fi patrunse bine de sirop.Se scot cojile se scurg bine de sirop apoi pe o planseta la uscat.In timpul uscarii se trec prin zahar tos.
Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: