Ingrediente:
Blat:
6 oua
200 g zahar
200 g faina
Pt. inghetata:
1 litru apa
zeama de la 1-2 lamai
200 g zahar
Pt Sirop:
250 g zahar
½ litru apa
putin coniac/lichior
Pt.Garnitura:
600 g capsuni
700-800 g frisca
2-3 linguri jeleu de
fructe
MDP:
Ouale si zaharul se
pun intr-un vas la aburbatand cu telul pana se obtine o spuma usoara,fina,dupa
care se adauga treptat faina.Acest amestec se pune intr-o forma cu diametrul 25
cm unsa cu unt.Se coace 25 min. aprox.In acest timp se amesteca apa cu zeama de
lamaie si zaharul pana se dizolva,se da la inghetat.
Pt sirop se fierbe
apa cu zaharul10 min,se lasa sa se raceasca si se adauga coniac/lichior.Dupa ce
s-a racit blatul se taie in 3.Se pune pe platoul de servitprima parte
insiropata si se acopera cu frisca.Peste frisca se pune un strat cu capsuni
care se acopera cu jeleu inmuiat cu putin coniac/lichior.Se pune a doua felie
de blat imbibata cu sirop peste care se asaza un strat uniform de inghetata.Se
acopera cu ultima foaie insiropata imbracand apoi toata prajitura cu frisca.Se
orneaza cu capsuni proaspete si biscuiti faramati marunt si se serveste
imediat.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu