luni, 10 decembrie 2012

Tort Delicia


Ingrediente:

Blat:

6 oua
200 g zahar
200 g faina

Pt. inghetata:

1 litru apa
zeama de la 1-2 lamai
200 g zahar

Pt Sirop:

250 g zahar
½ litru apa
putin coniac/lichior


Pt.Garnitura:

600 g capsuni
700-800 g frisca
2-3 linguri jeleu de fructe



MDP:

Ouale si zaharul se pun intr-un vas la aburbatand cu telul pana se obtine o spuma usoara,fina,dupa care se adauga treptat faina.Acest amestec se pune intr-o forma cu diametrul 25 cm unsa cu unt.Se coace 25 min. aprox.In acest timp se amesteca apa cu zeama de lamaie si zaharul pana se dizolva,se da la inghetat.
Pt sirop se fierbe apa cu zaharul10 min,se lasa sa se raceasca si se adauga coniac/lichior.Dupa ce s-a racit blatul se taie in 3.Se pune pe platoul de servitprima parte insiropata si se acopera cu frisca.Peste frisca se pune un strat cu capsuni care se acopera cu jeleu inmuiat cu putin coniac/lichior.Se pune a doua felie de blat imbibata cu sirop peste care se asaza un strat uniform de inghetata.Se acopera cu ultima foaie insiropata imbracand apoi toata prajitura cu frisca.Se orneaza cu capsuni proaspete si biscuiti faramati marunt si se serveste imediat.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: