Ingrediente:
750 g mere(potrivite
ca marime)
2 ¼ pahare zahar tos
1 pahar apa
2 pahare lapte/frisca
nebatuta
3 oua
2 vanilii
sare
colorant vegetal
rosu/cateva picaturi zeama sfecla rosie cruda
MDP:
Intr-o craticioara
potrivita se dizolva in apa 2 pahare zahar din cantitatea de mai sus apoi se
coloreaza discret.Merele se curata de coaja, se taie ½ si se scot samburii,apoi
se fierb pe rand ca sa le cuprinda siropul.Se acopera vasul si se fierbe incet
de tot 5-7 min atat cat sa ramana merele intregi,se scot cu o lingura perforata
si se asaza intr-un vas incasabil.Dupa ca merele s-au fiert se prepara crema:se
bat cu telul ouale intregi impreuna cu restul de zahar,vanilia,un varf
cutitsare la care se adauga laptele/smantana infierbantate la foc si dupa ce se
amesteca toate se toarna peste mere.Vasul se asaza iitr-o tava cu apa fierbinte
si se da la cuptor la foc potrivit.Se incearca cu cutitul si daca lama ramane
curata se scot si se dau la rece.Se
comsuma foarte rece.
1 pahar=200 g
Reteta:
Florica Geormaneanu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu