luni, 10 decembrie 2012

‘Cuib de pasarele”


Ingrediente:

750 g mere(potrivite ca marime)
2 ¼ pahare zahar tos
1 pahar apa
2 pahare lapte/frisca nebatuta
3 oua
2 vanilii
sare
colorant vegetal rosu/cateva picaturi zeama sfecla rosie cruda

MDP:

Intr-o craticioara potrivita se dizolva in apa 2 pahare zahar din cantitatea de mai sus apoi se coloreaza discret.Merele se curata de coaja, se taie ½ si se scot samburii,apoi se fierb pe rand ca sa le cuprinda siropul.Se acopera vasul si se fierbe incet de tot 5-7 min atat cat sa ramana merele intregi,se scot cu o lingura perforata si se asaza intr-un vas incasabil.Dupa ca merele s-au fiert se prepara crema:se bat cu telul ouale intregi impreuna cu restul de zahar,vanilia,un varf cutitsare la care se adauga laptele/smantana infierbantate la foc si dupa ce se amesteca toate se toarna peste mere.Vasul se asaza iitr-o tava cu apa fierbinte si se da la cuptor la foc potrivit.Se incearca cu cutitul si daca lama ramane curata se scot si se dau  la rece.Se comsuma foarte rece.

1 pahar=200 g

Reteta:
Florica Geormaneanu

Niciun comentariu: