joi, 6 decembrie 2012

Serbet capsuni


1 kg zahar
1 pahar mare zeama capsuni
cateva picaturi zeama lamaie(1/4 lamaie)

Capsunile bine coapte(mai rosii la culoare),se spala,se scurg bine se pun intr-un vas in care s-a pus ½ pahar apa si se dau la foc iute.Dupa cateva clocote se ia vasul de pe foc si cand fructele s-au racit se strecoara(tifon dublu),fara s le stoarce pt. a nu tulbura zeama.In vasul pt. serbet pui zaharul si un pahar cu apa rece la foc slab pt. 10-15 min.,apoi la foc tare.Cand siropul s-a legat pui un pahar cu zeama capsune si din nou la foc tare sa se lege.Se procedeaza la fel ca la celelalte serbeturi.In timpul frecatului se adauga cateva picaturi de zeama lamaie,numai in cazul in care capsunile au fost bine coapte si dulci.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: