1 kg zahar
1 pahar mare zeama
capsuni
cateva picaturi zeama
lamaie(1/4 lamaie)
Capsunile bine
coapte(mai rosii la culoare),se spala,se scurg bine se pun intr-un vas in care
s-a pus ½ pahar apa si se dau la foc iute.Dupa cateva clocote se ia vasul de pe
foc si cand fructele s-au racit se strecoara(tifon dublu),fara s le stoarce pt.
a nu tulbura zeama.In vasul pt. serbet pui zaharul si un pahar cu apa rece la
foc slab pt. 10-15 min.,apoi la foc tare.Cand siropul s-a legat pui un pahar cu
zeama capsune si din nou la foc tare sa se lege.Se procedeaza la fel ca la
celelalte serbeturi.In timpul frecatului se adauga cateva picaturi de zeama
lamaie,numai in cazul in care capsunile au fost bine coapte si dulci.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu