joi, 6 decembrie 2012

Serbet caise


1 kg zahar
1 kg caise
vanilie/zahar vanilat
suc lamaie(1/4 lamaie)

Caisele bine coapte se asaza in vas cu ¾ litru apa la foc iute.Se adauga la fiert si o mana samburi curatati de pielita alba(dau gust bun).Se fierbe pana apa scade la 1/2 .Se lasa la racit,se strecoara prin tifon dublu.In vasul pt. serbet pui zaharul si 1 1/2pahar din lichid bine limpezit.Se lasa pe marginea masinii pana cand zaharul e bine dizolvat apoi la foc tare,pui vanilia se ia spuma.Dupa cateva clocote cand la suprafata s-au format basici se incearca siropul si daca e legat se raceste.Cand e caldut se freaca cu facaletul intr-o singura directie,se adauga picaturi de suc lamaie.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: