1 kg zahar
1 kg caise
vanilie/zahar vanilat
suc lamaie(1/4
lamaie)
Caisele bine coapte
se asaza in vas cu ¾ litru apa la foc iute.Se adauga la fiert si o mana samburi
curatati de pielita alba(dau gust bun).Se fierbe pana apa scade la 1/2 .Se lasa
la racit,se strecoara prin tifon dublu.In vasul pt. serbet pui zaharul si 1
1/2pahar din lichid bine limpezit.Se lasa pe marginea masinii pana cand zaharul
e bine dizolvat apoi la foc tare,pui vanilia se ia spuma.Dupa cateva clocote
cand la suprafata s-au format basici se incearca siropul si daca e legat se
raceste.Cand e caldut se freaca cu facaletul intr-o singura directie,se adauga
picaturi de suc lamaie.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu