200 g petale curatate
de partea alba de la baza(se taie),se cern sa cada polenul,se pun cu 1 litru
apa la foc iute sa fiarba 25-30 min.pana petalele se decoloreaza,vasul fiind
acoperit.Se ia de pe foc,se pune zeama de la ½ lamaie,se lasa sa se raceasca,se
strecoara prin tifon dublu.Se asaza in vas 1 kg zahar si 3 pahare din apa in
care au fiert petalele(bine limpezita) se pune pe marginea masinii sa se
dizolve zaharul apoi la foc iute,se ia spuma.In timp ce fierbe se iau 2 linguri
din acest sirop si se pun intr-o ceasca+1 varf cutit sare de lamaie si se
amesteca pana se dizolva complet.Din cand in cand se sterg marginile vasului cu
o carpa uda pt. a inlatura siropul intarit.Cand se formeaza basicute incerci
siropul,daca e bine legat,se ia de pe foc,se lasa la racit.Cand e caldut se
incepe frecatul.Cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga treptat siropul
amestecat cu sarea lamaie(da gust placut si culoare frumoasa).
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu