joi, 6 decembrie 2012

Serbet treandafiri


200 g petale curatate de partea alba de la baza(se taie),se cern sa cada polenul,se pun cu 1 litru apa la foc iute sa fiarba 25-30 min.pana petalele se decoloreaza,vasul fiind acoperit.Se ia de pe foc,se pune zeama de la ½ lamaie,se lasa sa se raceasca,se strecoara prin tifon dublu.Se asaza in vas 1 kg zahar si 3 pahare din apa in care au fiert petalele(bine limpezita) se pune pe marginea masinii sa se dizolve zaharul apoi la foc iute,se ia spuma.In timp ce fierbe se iau 2 linguri din acest sirop si se pun intr-o ceasca+1 varf cutit sare de lamaie si se amesteca pana se dizolva complet.Din cand in cand se sterg marginile vasului cu o carpa uda pt. a inlatura siropul intarit.Cand se formeaza basicute incerci siropul,daca e bine legat,se ia de pe foc,se lasa la racit.Cand e caldut se incepe frecatul.Cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga treptat siropul amestecat cu sarea lamaie(da gust placut si culoare frumoasa).

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: