8 lamai
2 mandarine
10 g scortisoara
20 boabe cuisoare
Sirop:
1,5 l apa
1 kg zahar
Se rade coaja de la 8
lamai si 2 mandarine,se pun in sticla mare cu 1,5 litri alcool si o bucata
scortisoara 10g,si 20 boabe cuisoare.Se astupa bine se lasa 6-8 saptamani la
temp. camerei.Se se strecoara apoi sucul si se amesteca cu sirop rece pregatit
din 1,5 litri apa si 1 kg zahar.Se filtreaza de cateva ori lichidul prin hartie
filtru/vata pana se limpezeste,se trage la sticle care se parafineaza.Se
pastreaza la rece.Se recomanda ca dupa 25-30 zile sa se filtreze inca o data.Cu
cat e mai vachi lichiorul cu atat gustul si aroma e mai bun.
Reteta:
Natalia Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu