joi, 6 decembrie 2012

Lichior de coji de lamaie


 8 lamai
2 mandarine
10 g scortisoara
20 boabe cuisoare

Sirop:
1,5 l apa
1 kg zahar

Se rade coaja de la 8 lamai si 2 mandarine,se pun in sticla mare cu 1,5 litri alcool si o bucata scortisoara 10g,si 20 boabe cuisoare.Se astupa bine se lasa 6-8 saptamani la temp. camerei.Se se strecoara apoi sucul si se amesteca cu sirop rece pregatit din 1,5 litri apa si 1 kg zahar.Se filtreaza de cateva ori lichidul prin hartie filtru/vata pana se limpezeste,se trage la sticle care se parafineaza.Se pastreaza la rece.Se recomanda ca dupa 25-30 zile sa se filtreze inca o data.Cu cat e mai vachi lichiorul cu atat gustul si aroma e mai bun.
  
 Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: