65-70 prunisoare
1 kg zahar
3 pahare apa
vanilie
1 lamaie
Se aleg prunisoare
lunguiete nu prea verzi usor albicioase si potrivit de mari.Se spala,se scurg
si la capatul unde a fost codita se taie un capacel,se scot toate semintele cu
grija sa ramana fructul intreg.Se pune un vas cu apa pe foc si cand clocoteste,se
introduc prunisoarele intr-un tifon si se scot imediat ce apa a inceput din nou
sa clocoteasca.Se curata de pielite,se clatesc cu apa rece unde s-a pus zeama
de la ½ lamaie.Se pune in sita se scurg bine,apoi se uplu cu miez de nuca
oparit se las asa dea 2-3 clocote,se curata de pielita.Se leaga siropul,se pun
gogonelele si vanilia.Se lasa 10-15 min. pe marginea masinii apoi la foc
tare.Cand e aproape gate se adauga zeama lamaie,dupa cateva clocote incerci
siropul daca e legat dai jos de pe foc pui un servet ud,etc.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu