marți, 4 decembrie 2012

Dulceata de prunisoare(gogonele verzi)


65-70 prunisoare
1 kg zahar
3 pahare apa
vanilie
1 lamaie

Se aleg prunisoare lunguiete nu prea verzi usor albicioase si potrivit de mari.Se spala,se scurg si la capatul unde a fost codita se taie un capacel,se scot toate semintele cu grija sa ramana fructul intreg.Se pune un vas cu apa pe foc si cand clocoteste,se introduc prunisoarele intr-un tifon si se scot imediat ce apa a inceput din nou sa clocoteasca.Se curata de pielite,se clatesc cu apa rece unde s-a pus zeama de la ½ lamaie.Se pune in sita se scurg bine,apoi se uplu cu miez de nuca oparit se las asa dea 2-3 clocote,se curata de pielita.Se leaga siropul,se pun gogonelele si vanilia.Se lasa 10-15 min. pe marginea masinii apoi la foc tare.Cand e aproape gate se adauga zeama lamaie,dupa cateva clocote incerci siropul daca e legat dai jos de pe foc pui un servet ud,etc.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu


Niciun comentariu: