100-110 nuci verzi
1 kg zahar
3 pahare apa
vanilie
1 lamaie
Se aleg nuci tinerre cu
miezul gelatinos si partea lemnoasa neintarita.Se inlatura coaja(partea verde)
cu un cutit apoi se oparesc in apa clocotita
tinandu-se 10 min.,se
limpezesc cu apa rece.Se repeta aceasta operatie de 4-5 ori.Apa in care se
oparesc si cea in care se limpezesc se schimba de fiecare data.Se dizolva apa
cu zaharul la foc lent iar cand s-a dizolvat complet zaharul se da la foc
iute.Cand siropul e aproape legat se da la o parte se adauga vanilia si o
farfurie adanca plina cu nuci scurse bine de apa.Dupa 10 min.,se pune vasul la
foc iute agitandu-l din cand in cand.Se ia de spuma,se pune zeama lamaie si
cand e siropul legat se ia de pe foc,se pune servet ud,se lasa la racit,etc.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu