marți, 4 decembrie 2012

Dulceata de nuci verzi



100-110 nuci verzi
1 kg zahar
3 pahare apa
vanilie
1 lamaie

Se aleg nuci tinerre cu miezul gelatinos si partea lemnoasa neintarita.Se inlatura coaja(partea verde) cu un cutit apoi se oparesc in apa clocotita
tinandu-se 10 min.,se limpezesc cu apa rece.Se repeta aceasta operatie de 4-5 ori.Apa in care se oparesc si cea in care se limpezesc se schimba de fiecare data.Se dizolva apa cu zaharul la foc lent iar cand s-a dizolvat complet zaharul se da la foc iute.Cand siropul e aproape legat se da la o parte se adauga vanilia si o farfurie adanca plina cu nuci scurse bine de apa.Dupa 10 min.,se pune vasul la foc iute agitandu-l din cand in cand.Se ia de spuma,se pune zeama lamaie si cand e siropul legat se ia de pe foc,se pune servet ud,se lasa la racit,etc.


Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: