marți, 4 decembrie 2012

Dulceata de trandafiri



300 g flori trandafiri speciali(de Damasc)
1,250 g zahar
½ lingurita sare lamaie

Se aleg 300 g petale,se taie cu forfecuta partea alba de la baza petalelor,apoi se scutura de polen.Se cantaresc 150 g petale curatate,se amesteca cu ½ lingurita sare lamaie se freaca usor cu mana,pana devin rosii,se pun la rece.Petalele ramase se introduc intr-un vas cu 1.100 litru apa si se fierb 10-15 min. pana se decoloreaza.Se ia de pe foc,se raceste,se strecoara prin tifon.Din aceasta zeama se iau 4 pahare(de apa)care se pun in vasul in care se prepara dulceata,se pune zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul,se pun petalele care au fost frecate cu  sare lamaie.Se agita cratita apoi se pune la foc tare,se fierbe pana se leaga siropul bine.Se ia spuma.Cand e gata se ia de pe foc,acopri cu servet ud.Nu se pune vanilie.

Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: