300 g flori
trandafiri speciali(de Damasc)
1,250 g zahar
½ lingurita sare
lamaie
Se aleg 300 g
petale,se taie cu forfecuta partea alba de la baza petalelor,apoi se scutura de
polen.Se cantaresc 150 g petale curatate,se amesteca cu ½ lingurita sare lamaie
se freaca usor cu mana,pana devin rosii,se pun la rece.Petalele ramase se
introduc intr-un vas cu 1.100 litru apa si se fierb 10-15 min. pana se
decoloreaza.Se ia de pe foc,se raceste,se strecoara prin tifon.Din aceasta
zeama se iau 4 pahare(de apa)care se pun in vasul in care se prepara
dulceata,se pune zaharul la foc mic pana se dizolva zaharul,se pun petalele
care au fost frecate cu sare lamaie.Se
agita cratita apoi se pune la foc tare,se fierbe pana se leaga siropul bine.Se
ia spuma.Cand e gata se ia de pe foc,acopri cu servet ud.Nu se pune vanilie.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu