duminică, 2 decembrie 2012

Compot dovleac 2


La o farfurie adanca cu dovleac taiat cuburi mici se ia 1 kg zahar,o lamaie,vanilie,100 ml rom,apa de var.Cuburile dovleac se pun in apa de var si se lasa 35-40 min.,se scot se spala in 4-5 ape reci,se scurg.Din zahaer si 500 ml apa se prepara siropul si dupa cateva clocote pui dovleacul,zeama lamaie,vanilia.Se fierbe pana se leaga siropul si dovleacul s-a inmuiat in timpul fierberii NU se amesteca pt. a nu se sfarama cuburile.Dupa ce au fiert 8-10 min.,se ia vasul de pe foc,se toarna romul apoi fierbinte pui in borcane cuburile peste care torni siropul numai pana la ½ lor pt. ca dovleacul lasa zeama.Sterilizezi 15-25 min.,functie de marimea borcanului.


Reteta:

Natalia Tautu-Stanescu

Niciun comentariu: