La o farfurie adanca
cu dovleac taiat cuburi mici se ia 1 kg zahar,o lamaie,vanilie,100 ml rom,apa
de var.Cuburile dovleac se pun in apa de var si se lasa 35-40 min.,se scot se
spala in 4-5 ape reci,se scurg.Din zahaer si 500 ml apa se prepara siropul si
dupa cateva clocote pui dovleacul,zeama lamaie,vanilia.Se fierbe pana se leaga
siropul si dovleacul s-a inmuiat in timpul fierberii NU se amesteca pt. a nu se
sfarama cuburile.Dupa ce au fiert 8-10 min.,se ia vasul de pe foc,se toarna
romul apoi fierbinte pui in borcane cuburile peste care torni siropul numai
pana la ½ lor pt. ca dovleacul lasa zeama.Sterilizezi 15-25 min.,functie de
marimea borcanului.
Reteta:
Natalia
Tautu-Stanescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu