miercuri, 4 februarie 2009
Tocana sanatoasa de pui cu brusture
Ingrediente 6 portii:
6 copanele/ciocanele puimarinate cu putina sare si piper
0,600 g brusture lung si subtire,curatat si taiat 1 cm grosime
2 morcovi medii
2 cartofi medii
1 ceapa mare
2 tije telina/praz
4 ciuperci uscate shitake,inmuiate in apa si taiate in sfert
2 Linguri pasta fasole conserva sau pasta miso
2 Linguri usturoi tocat
1/2 cana sos soia
1/2 cana vin(mirin vin japonez de orez,dulce)
sare,zahar,piper,dupa gust
Pregatire:
1.Tai bucati morcovii si cartofii,tai telina pe diagonala.
2.In wok/tigaie adanca,incalzesti putin ulei si prajesti usturoiul,pana e auriu,adaugi pasta fasole/miso,amesteci 1 min.
3.Pui ciocanelele si le prajesti cca 3 min,sa se acopere de sos.
4.Adaugi restul legumelor,si le prajesti cca 3 min,pt a lua aroma .
5.Adagi sosul soia,vinul,amesteci inca 2 min.
6.Pui destula apa sa acoperi puiul si legumele.Aduci la fiert,micsorezi focul si fierbi cca 40 min amesteci ocazional sa previi arderea.Poti pune mai multa apa daca doresti.Sau lasi pana a da in clocot,fierbi la foc mic.
7.Ingrosi cu amidon porumb daca e necesar,asezonezi dupa gust.
Reteta aici:
Healthy Burdock Root Chicken Stew
http://happyhomemaker88.wordpress.com/2007/12/08/healthy-burdock-root-chicken-stew/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu