miercuri, 4 februarie 2009
Terina cu legume de primavara
Ingrediente 10-12 portii:
100 g/ 3/4 cana fasole fava/fava beans/broad beans
1 Lingura sare
100 g/ 1 cana mazare fina
100 g brocoli buchetele
100 g fasole verde,taiata 1 cm lungime
100 g morcovi tineri,cuburi
100 g /1 cana inimile de la telina(de frunze),taiate
4 oua
300 ml /1 1/4 cana smantana/doubel(heavy)cream
2 crengute tarhon
2 crengute busuioc,tocate
sare
piper
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 180*C,gaz 4.Scoti boabele de la fasolea fava.Adauci la fiert apa cu sare pui mazarea,brocoli si le oparesti 30 secunde.Le scoti,le pui in apa cu gheata,scurgi.Adaugi fasolea verde,morcovul,telina si fierbi 5-10 min,pana se inmoaie,dar sa sta tari,nu flescaiti.Scurgi si pui in apa rece.Bati ouale cu smantana in bol adaugi mazarea,brocoli,fasolea verde si fava,morcovii,telina,tarhonul si busuiocul,asezonezi cu sare,piper.
2.Captusesti o forma(de paine de 22 cm)cu folie plastic,sa treaca de margini.Pui amestecul il acoperi cu folia,pui in tava apa fiarta pana la 1/2 formei,coci 40 min,pana cand intepand cu cutitul in centru iese curat.Rastorni scoti folia inainte servit.Servesti cald sau rece.
Reteta aici:
Spring Vegetable Terrine
http://www.chow.com/recipes/11523
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu