miercuri, 11 februarie 2009

Tarta cu piersici si migdale




Ingrediente 8 portii:

4 piersici
200 ml vin demidulce
100 g zahar pudra
1 lamaie,sucul

Aluatul pt baza:

175 g faina simpla
125 g unt nesarat,rece,cuburi
25 g zahar pudra
1 ou mare,separat


Umplutura:

75 g migdale,decojite
100 g alune padure,decojite
150 g unt nesarat,la temp. camerei
100 g zahar pudra
3 oua,batute
75 g faina simpla
1/2 lamaie,coaja


Pregatire:

Pt a face aluatul,amesteci in robot/bol,faina,untul,zaharul,1 praf sare,obtii un aluat faramicios.Faci o adancitura in centru si pui galbenusul si 2 lingurite apa rece.Incepi sa amesteci cu un cutit apoi cu mana pana aluatul vine impreuna.Aplatizezi putin,infoliezi si dai la rece cca 1 ora.
Pe masa infainata intinzi o foaie de 3 mm grosime,un dreptunghi de 28/20/2,5 cm sau 24 cm.Intepi usor baza,racesti 20 min.Incalzesti cuptorul la 160*C/gaz 4.
Pui peste aluat o hatrie copt si boabe fasole deasupra si coci 20 min,pana aluatul e auriu.Scoti hartia cu boabe,ungi cu albus ou,apoi mai dai la cuptor 2 min.Scoti si racesti usor.
Tai fiecare piersica in 6 felii.Intr-o tigaie mare,incalzesti vinul,zaharul,sucul lamaie si 100 ml apa,la foc mediu,pana se dizolva zaharul,aduci la fiert,reduci focul si fierbi cca 10 min,pana feliile se inmoaie.Lasi la racit.Fierbi siropul ramas pana se reduce la 6-8 linguri.
Pt umplutura,toci fin migdalele si nucile in robot.Freci crema untul si zaharul pana se albesc.Adaugi treptat ouale,amesteci bine dupa fiecare.Pui nucile,faina si coaja lamaie,omogenizezi.
Torni peste crusta,nivelezi,aranjezi piersicile deasupra.Coci cca 30 min pana e aurie.
Ungi tarta fierbinte cu sirop,lasi la racit si servesti o bucata cu sirop langa ea.


Reteta aici:

Peach & almond tart

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4517/peach-and-almond-tart

2 comentarii:

Flore spunea...

Am facut tarta asta sambata! A iesit extraordinara!

Mariana spunea...

Ma bucur ca ti-a iesit super!Felicitari!